Czytelnosc kolorow w portalu

Czytelnosc kolorow w portalu

Napisane przez: Użytkownik usunięty ()
Liczba odpowiedzi: 9
chcialam zauwazyc ze tematy są nieczytelne, tak jak i niektore inne elementy (szara czcionka na ciemnooliwkowym tle) :/
W odpowiedzi na Użytkownik usunięty

Odp: Czytelnosc kolorow w portalu

Moze to kwestia ustawienia kontrastu... ;) U mnie widac wszystko dobrze, a nowa kolorystyka jest calkiem niezla (lepsza od ostatniej ;) )...

Zgadzam się z koleżanką. I nie wydaje mi się, żeby to była kwestia kontrastu. Jeśli możnaby użyć trochę jaśniejszej czcionki... :)

Mi sie ogolnie nowa szata podoba.

Jedyne co bym zmienil to linki (na troche bardzije jaskrawy kolor aby lepiej byly widoczne na tym ciemno zielono oliwkowym tle :)

Hmm... Dlaczego portal wrocil znowu do poprzedniej kolorystyki... :/

Napisane przez: mgr inż. Bartosz Lis ()
Bardzo lubimy odpowiadać na drugorzędne pytania zaczynające się od "dlaczego?". Zamiast efektywnej pracy możemy wówczas z poczuciem dobrze spełnionego obowiązku wypisywać długie listy powodów, dla których kolor jasno malinowy tak nam się podoba. Takie tematy naprawdę nas kręcą! Dlatego od czasu do czasu robimy drobne zmiany, a niech ktoś się spyta "DLACZEGO?".

Jeśli pan chce, mogę tak jeszcze długo odpowiadać na pytanie które pan PRZESŁAŁ ignorując zupełnie informację, którą pan CHCIAŁ PRZESŁAĆ: że nowe kolory się panu nie podobają, lub że w pana przeglądarce są nieczytelne. Ale skoro się pan PYTA DLACZEGO, to mogę z radością odpisywać: DLATEGO, DLATEGO, DLATEGO, DLATEGO.
W odpowiedzi na mgr inż. Bartosz Lis

Wydawalo mi sie ze to pytanie oddaje moja niechec do obecnej kolorystyki i bylo jasnym sygnalem iz kolor zielony byl duzo lepszy... Nie chcialem zignorowac tejze informacji, a wrecz przeciwnie, choc moze forma jej przekazu nie byla nalezycie dobrana. Jest to zdanie zwyklego uzytkownika tego forum dla ktorego zostalo ono wkoncu stworzone...

Napisane przez: Rafał Grzybowski (admin) ()
Nie wszyscy dobrze widzieli tematy, więc kolorystyka "poszła" do poprawki.
W odpowiedzi na Rafał Grzybowski (admin)

Wydaje mi się że CSS też jest do poprawki. Divy-ramki wyglądają dość niechlujnie. Co do kolorów to wszystko zależy od nastroju projektanta - tu widać było jakieś załamanie, ale szeroko rozumiany student ma wystarczająco dużo słodyczy osobistej, aby trupie kolory go całkiem nie dołowały.

No i oczywiście Gusibus et coloribus non disputantum est.