WYBÓR SPECJALNOŚCI - krótka lista pytań

WYBÓR SPECJALNOŚCI - krótka lista pytań

Napisane przez: Użytkownik usunięty ()
Liczba odpowiedzi: 1
Jestem studentem IV semestru i wraz ze zbliżającym się terminem zakończenia wyboru specjalności zrodziło się kilka pytań. Zatem odrazu przejdę do rzeczy.

1. Czy termin 21 czerwca jest ostatecznym terminem wyboru specjalności, tzn. czy swoją decyzję będzie można zmienić później, chociażby w przyszłym (w moim przypadku V) semestrze?

2. Czy można przekroczyć górna granicę przedziału punktowego podanego dla przedmiotów obieralnych? Np. "należy wybrać przedmioty za 4-6pkt.", czy można wybrać jeden przedmiot za 4pkt. i drugi za 3pkt. co daje w sumie 7pkt.?

3. Czy uzyskanie w jednym semestrze liczby punktów większej niż 30 zwalnia od uzyskania pełnych 30 punktów w kolejnym semestrze, a co za tym idzie czy daje możliwość wyboru przedmiotów obieralnych za mniejszą od zalecanej ilość punktów?

Jeszcze tylko jedna uwaga. Według mnie wybór specjalnośći, a co za tym idzie ścieżki studiów na 5 semestrów jest wyborem na tyle ważnym, że wymaga nieco więcej niz 8 dni czasu na podjęcie naprawdę konkretnej decyzji. Teoretycznie mamy na to niecałe 2 lata, ale w teorii wszystko ładnie wygląda:-P Dodatkowo dzieje się to wszystko w trakcie sesji egzaminacyjnej,w której czas biegnie 3xszybciej8-o

Pozdrawiam:-)
W odpowiedzi na Użytkownik usunięty

Odp: WYBÓR SPECJALNOŚCI - krótka lista pytań

Napisane przez: Rafał Grzybowski (admin) ()
To wszystko są pytania do Dziekanatu, a nie administratora portalu. Miło będzie, jeślii ktos sie dowie i napisze w tym wątku. A więc:
ad.1 Nie wiem, proszę zapytać w Dziekanacie.
ad.2 patrz ad.1
ad.2 patrz ad.1
Mile widziane wszelkie wiadomości